Германски застраховател разреши употребата на използвани резервни части при ремонт на автомобили

Германски застраховател разреши употребата на използвани резервни части при ремонт на автомобили

Германски застраховател разреши употребата на използвани резервни части при ремонт на автомобили

Застрахователната компания Allianz ще позволи автомобилите в Германия да бъдат ремонтирани с употребявани резервни части, съобщи днес  мюнхенският гигант, цитиран от ДПА. Превозните средства, които са на между три и осем години, могат да бъдат включени в схемата, което ще направи резервните части по-екологични и по-евтини, обяви застрахователят.

Компанията, която е част от индекса DAX и е най-големият германски застраховател, даде за пример Англия, Нидерландия и Франция, където вече са въведени регулации, които разрешават употребата на използвани части в сервизите за ремонт на автомобили от няколко години. 

"Всички експерти се съгласиха - ремонтът е по-устойчив, отколкото използването само на нови части", заяви Франк Зомерфелд, шеф на Allianz Versicherung, който управлява бизнеса с имуществено застраховане в Германия.

Източник на резервни части ще бъдат автомобили, които са разглобени и често се продават в чужбина със същата цел. Allianz  иска да използва отново части като врати, кожуси на двигатели, капаци на багажник, както и огледала, предни и задни фарове.

"Свързаните със сигурността части като кормилното управление, мостовете и колелата няма да бъдат използвани", каза Зомерфелд.

Според технологичния център на " Allianz  въглеродните емисии ще са с почти 100 на сто по-ниски, когато се използват резервни части.

Това се дължи на факта, че при производството на автомобилни части се отделят парникови газове, което не се случва, когато се инсталира резервна част. Германските автомобилни застрахователи страдат от покачващите се разходи от години, което се дължи основно на високите цени на новите резервни части.

Allianz очаква промишлеността да регистрира още един дефицит от милиарди евро, тъй като приходите им не компенсират разходите, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ