Renault ще произвежда електрически фургони в съвместно предприятие с Volvo

 Renault  ще произвежда електрически фургони в съвместно предприятие с Volvo

Renault ще произвежда електрически фургони в съвместно предприятие с Volvo

Renault планира да произвежда ново поколение електрически ванове за Flexis в завода си в Сандувил, Франция, от 2026 г., се казва в прессъобщение на компанията. Flexis е съвместно предприятие между Renault, шведския производител на камиони Volvo и френския логистичен оператор CMA CGM. Renault и Volvo Group обявиха съвместното си предприятие  през октомври 2023 г., което беше финализирано през март, съобщи Еlectrive .

Базираното във Франция съвместното предприятие първоначално ще бъде собственост на 50 процента от Renault Group и 50 процента от Volvo Group. И двете компании са се съгласили да инвестират по 300 милиона евро във Flexis през следващите три години. На по-късен етап френската логистична компания CMA CGM (с инвестиция от 120 милиона евро) ще се включи като трети партньор.

Flexis може да разчита на експертния опит на двете учредителни партии, което ще позволи на Volvo Group (да не се бърка с Volvo Cars) да разшири гамата си от камиони, за да включи микробуси. Инициаторите искат да се съсредоточат върху интелигентните способности на превозните средства. Все още обаче няма налична по-подробна информация и за това, отбелязва Electrive.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ