Американска верига магазини със 118-годишна история обяви процедура по фалит

Американска верига магазини със 118-годишна история обяви процедура по фалит

Американска верига магазини със 118-годишна история обяви процедура по фалит

JC Penney Co Inc стана поредната компания, която COVID-19 удари сериозно. В петък ръководството на американската верига за универсални магазини подаде молба за защита от фалит по Член 11 от Закона за фалитите в САЩ, която й позволява да се преструктурира, въпреки че вече не може да изплаща дълговете си. Компанията прави проучване и за евентуална продажба заради трудностите, които изпита от продължителното затваряне на магазините заради пандемията. 

Американската верига има 118-годишна история в продажбата на семейно облекло, козметика и бижута. Притежава около 850 магазина в САЩ, в които работят около 90 000 души.

"Докато не ни удари тази пандемия, ние постигнахме значителен напредък, като възстановихме нашата компания съгласно стратегията ни за обновление - и нашите усилия вече започнаха да се отплащат. Затварянето на нашите магазини заради коронавирусната пандемия наложи по-обстойно преразглеждане, което да включва елиминирането на непогасени наши задължения", коментира изпълнителният директор на компанията Джил Солтау. 

JC Penney Co Inc е постигнала споразумение със съществуващите заемодатели за 900 милиона долара финансиране за подпомагане на операции, докато се задвижи производството по несъстоятелност. Компанията ще започне поетапно да затваря някои магазини.

По-рано този месец луксозната верига универсални магазини Neiman Marcus Group и търговецът на дрехи J. Crew Group Inc също подадоха заявление за защита от фалит, след като алтернативните опити за оптимизиране на финансите им се провалиха.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ