Отвличане на вниманието - основна причина за черната серия от катастрофи по морето

Отвличане на вниманието - основна причина за черната серия от катастрофи по морето

Отвличане на вниманието на шофьорите е основна причина за последните тежки катастрофи по морските курорти. В разгара на летния сезон полицията предприема мерки като увеличава контрола по рисковите участъци.

Най-натоварените трасета са отсечката Обзор - Бяла по пътя Бургас - Варна, отсечката Поморие - Ахелой - Слънчев бряг, както и пътят между Созопол и Приморско, съобщи bTV. 

Именно на пътя за Приморско за два дни станаха две верижни катастрофи с над 10 пострадали, от които 4 бяха деца. По данни на Пътната агенция през август миналото лято по отсечката са минали 15 200 автомобила – едно от местата с най-тежък трафик в страната.

Причините за тези катастрофи са комплексни, смята началникът на "Охранителна полиция" в Бургас комисар Неделчо Рачев.

От полицията обясниха, че засиленото присъствие не е с цел да се хванат нарушители на пътя, а да се осигури постоянният контрол и спазване на ограничения.

Движение с несъобразена скорост, отклоняване на вниманието по време на движение, неспазването на дистанция, неопитността и несъобразяването с пътната обстановка са сред основните причини за тежките катастрофи, отбелязва Рачев. 

Петък и неделя остават най-натоварените дни, уточняват от полицията. През следващия уикенд се предвиждат допълнителни мерки, за да няма нови инциденти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ