До седмица ЕС трябва да одобри седмия пакет санкции срещу Русия

До седмица ЕС трябва да одобри седмия пакет санкции срещу Русия

До седмица ЕС трябва да одобри седмия пакет санкции срещу Русия

До седмица трябва да внесен и одобрен от ЕС седмия пакет от санкции срещу Русия, съобщи Euractiv с позоваване на дипломати от ЕС. С него ще се забрани вноса на руско злато и ще бъде разширен с още до 50 физически и юридически лица санкционният списък, включващ приближени на Путин, допълва изданието.

„Подготовката на посланиците на ЕС за новия, седми пакет, трябва да се възобнови този четвъртък и петък и вероятно той ще бъде одобрен от страните членки до средата на следващата седмица“, пише порталът.

Според изданието новият пакет също така ще разшири списъка със стоки с двойна употреба, забранени за износ в Русия. Освен това седмият пакет от санкции ще има за цел да затвори вратичките за заобикаляне на вече одобрени забрани, например по пътя на добавяне на определени продукти към списъка на забранените стоки.

По-рано Дмитрий Биричевски, директор на Департамента за икономическо сътрудничество на Министерството на външните работи на Руската федерация, предупреди, че ответната реакция на Москва на западните санкции може да бъде много болезнена, докато европейските страни не разберат, че с налаганите на Русия ограничения изтощават собствените си икономики.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ