Екран

И критиците харесват 60-ата анимация на „Дисни“

Анимационното студио „Уолт Дисни“ създава завладяващи филми за масовата аудитория от 1937 година насам. Според критици 60-ият проект на име „Енканто“ е един от най-добрите.

Лентата се фокусира върху семейство Мадригал, което живее скрито в планините на Колумбия на място, наречено Енканто, пише CNBC.

Семейството отива там, след като баба Алма е принудена да напусне дома си с малките си тризнаци. Тя получава магическа къща и дарява всяко дете от семейството с уникални дарове, с изключение на Мирабел.

Въпреки това поредица от събития кара силите на Мадригал да изчезнат и именно Мирабел е тази, която трябва да разбере как да спре това.

Филмът е хвален от критиците заради стила на анимацията и разнообразието в песните. В момента той притежава 93% рейтинг в популярния сайт Rotten Tomatoes.

„Двете студия за анимация на „Дисни“ отдавна са възхвалявани за революционните си техники за създаване на деликатни детайли, от шевове върху дрехи до реалистична коса. „Енканто“ продължава тази традиция, пише Мая Филипс от „Ню Йорк Таймс“. Според нея компютърната анимация е една от най-добрите от големите студия за последните няколко години.

Оуен Глайбърман от „Варайъти“ се възхищава на музиката и обръща внимание на сюжета. „Въпреки целия блясък на показ, нищо от това не би означавало много, ако „Енканто“ не представяше движещото пътуване на героинята си по начин, който продължава да те изненадва“, пише той.

Премиерата на „Енканто“ у нас беше на 26 ноември.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ