„Клетниците“ с премиера през декември в Софийската опера

Manager News

Софийската опера и балет представя най-играния мюзикъл на всички времена „Клетниците“. Премиерата ще се състои на 6-и декември от 19 часа. Легендарната сага по музика на Клод-Мишел Шьонберг и либрето и адаптация на Ален Бублил,  пресъздава революционния устрем във Франция от времената на поредната трансформация в държавното управление на страната, описани във вечната класика на Виктор Юго.

Постановката на Камерън Макинтош на мюзикъла „Клетниците“ е на сцена повече от 30 години, с над 120 млн. зрителска аудитория в 52 страни и е изпят на 22 езика.

На българска сцена зад ролите на каторжника Жан Валжан, Козет, Гаврош, Тернадие и другите герои, ще застанат поп идола и актьор Орлин Павлов, както и звездите на мюзикъла - Владимир Михайлов, Весела Делчева, Богомил Спиров, Атанас Сребрев, Вениамин Димитров, Румен Григоров,  Пламен Гранжан, Деница Шопова, Юлияна Тодорова, Весела Янева и други. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов.

„Поставянето на софийска сцена на „Клетниците“ е сбъдването на моя мечта от 1987 г.“, каза преди премиерата акад. Пламен Карталов и обеща на зрителите да остане верен на стила си и да им предложи едно невероятно изживяване, гарантирано от актьорската игра, музиката и сценичната адаптация в спектакъла.

Заради българските зрители Софийската опера е откупила правата за мюзикъла от носителя им – най-успешният и влиятелен музикален продуцент в света Камерън Макинтош, който държи правата и за още два от най-дълго игралите се в историята на Бродуей постановки на мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Котките“. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ