Събота в Париж: Погроми и сблъсъци между "Жълтите жилетки" и полицията

Събота в Париж: Погроми и сблъсъци между Жълтите жилетки и полицията

Събота в Париж: Погроми и сблъсъци между "Жълтите жилетки" и полицията

Поредната масова демонстрация на "Жълтите жилетки" в Париж днес на места прерасна в нападения и погроми на банкови клонове, кафенета и ресторанти, предаде ТАСС като цитира свой кореспондент от мястото на събитието. Напълно потрошен е един от офисите на голяма застрахователна компания в централен парижки район. Пострадал е и клон на банка BNP. Съобщава се и за няколко, подложени на погроми кафенета и ресторанти на ул. "Медичи". Колоната демонстранти хвърля камъни и бутилки по органите на реда и на няколко пъти влиза в сблъсъци с полицията, която отвръща със сълзотворен газ. Има пострадали, като един от тях е с откъсната от взрив на граната ръка от китката. Има и задържани, по данни на властите, арестувани за безредици са поне десетина.

Маршрутът на основната колона протестиращи, наброяваща над 1000 човека е по "Шан-з-Елизе" към река Сена, след това - към вътрешното министерство, Националното събрание и Сената. Протестната акция трябва да завърши близо до Айфеловата кула.

Част от протестиращите се опитаха да прескочат загражденията и да проникнат на територията на Националното събрание, но служителите по сигурността им попречиха.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ