Набират още 10 младежи за платено професионално обучение в Германия

Набират още 10 младежи за платено професионално обучение в Германия

Набират още 10 младежи за платено професионално обучение в Германия

Агенцията по заетостта набира още 10 кандидати за платено 3-годишно професионално обучение в германските провинции Хесен и Тюрингия в рамките на програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU).

Германският Строителен център за образование и квалификация BiW BAU планира да обучи младежи, на възраст от 21 до 27 г., които имат средно образование или степен на образование не по-висока от бакалавър, в специалностите „Бетонно и стоманобетонно строителство” и „Пътно строителство”. Все още има възможност за включване на 10 младежи по втората специалност.

Програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU) предвижда безплатен интензивен курс по немски език в продължение на 5 месеца (600 часа), който ще се проведе в сградата на Камарата на строителите в България, в град София.

След езиковия курс, в средата на месец юли, младежите ще заминат за Германия. Разходите за път също ще бъдат възстановени.

Потенциалните фирми, които ще обучават младежите са EUROVIA Verkehrsbau Union (пътно строителство), POSSEHL Spezialbau (пътно строителство и защитни конструкции), STRABAG AG (инфраструктурно строителство), JOH. WACHENFELD (пътно и индустриално строителство) и Ed. ZÜBLIN AG (пътно строителство и изолации).

Желаещите да се включат в програмата следва да изпратят автобиография на английски или немски език на следния имейл: s.radeva@az.government.bg

Крайният срок за подаване на документи е 6 март 2015 г.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ