Кои са най-вкусните спагети в Италия
Едва ли има човек, който да не обича пастата, особено под най- популярната и форма на спагети. Думата „spaghetti” е италианска и означава „връвчици”. Има различни теории дали първоизточника на вкусното тестено ястие е Италия или Китай, но това едва ли е толкова важно за феновете му. Това е една от най-обичаните храни, след пицата и бургера и има различни вариации в приготвянето и, така че да задоволи всеки вкус.
Foodpanda подбра едни от най- вкусните рецепти, освен класическите Карбонара и Болонезе, които трябва да опитате поне веднъж.
1. „Cacio e pepe” - Представлява спагети, гарнирани с бял пипер, настърган пармезан, масло и пекорино
2. „Альолио” - Този вид спагети са също много лесни и вкусни. Овкусяват се със зехтин, чесън, пресен магданоз и червен пипер.
3. „Примавера“ - Това са спагети със сезонни зеленчуци. Слагат се тиквички, аспержи, морков, грах, броколи и гъби.
4. „Ала Путанеска“ - Те наподобяват познатите Болонезе, но без кайма. Вместо нея, освен доматения сос се добавят аншоа, каперси, чушка, риган и босилек.
5. Спагети с лук - Те наподобяват „Альолио“, но се добавя лук и сирене Гран Падано.
6. Спагети с морски дарове - Най- популярните спагети, които включват морски дарове са тези с доматен сос, сос Базил, лук и кралски скариди.
7. Пай от спагети - Това представляват запечени на фурна спагети, с пармезан, колбас, магданоз, грах и лук.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.