Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

4 курса за позитивна психология, които можете да изкарате онлайн

4 курса за позитивна психология, които можете да изкарате онлайн

Как да бъдем по-щастливи, да носим радост на хората около нас? Какви стъпки трябва да предприемем, за да изпълним съществуванието си със смислени връзки, състрадание и благодарност? Това са въпроси, на които онлайн курсовете по-долу ще ви помогнат да си отговорите. Без дори да напускате своето бюро.

1. Барбара Фредериксън

Барбара е професор по психология от Северна Каролина. Тя е една от основоположничките на позитивната психология, експерт в областта на любовта и връзките.

Можете да добиете представа за нейните изследвания от книгите й Positivity и Love 2.0, както и множеството й статии по въпроса.

А сега – имате възможност да се включите дори в онлайн курсовете Positive Psychology в Coursera. В тях ще се обсъждат концепции като „позитивен резонанс“, любяща доброта и т.н.

2. Научният център Greater good

Greater Good е изследователски институт с нестопанска цел, който предоставя онлайн курса „Науката за щастието“. Той се ръководи от проф. Дачър Келтнер от Калифорнийския университет, както и от Емилияна Саймън-Томас.

Тези двама експерти ще преведат студентите през основите на позитивната психология и ще им помогнат да разберат защо социалните връзки са от ключово значение за благосъстоянието.

Курсът започва на 6 септември тази година и приключва след шесет месеца.

3. Шон Ейчър

Експертът Шон Ейчър обедини усилия с Опра Уинфри, за да създаде два 21-дневни курса по щастие. Първият се нарича 21 Days to a Happier Life, а вторият – 21 Days to Inspire Happiness Around You.

Първият включва оценка на щастието, дискусия, свързана с ежедневните навици, които ни правят по-щастливи, и завършва с изготвяне на лична формула на щастието.

Във втория курс студентите ще разширят познанията си за щастието, като научат повече за различните действия на доброта, за подобряването на социалните връзки, за инспирирането на позитивна промяна у другите и т.н.

4. Институтът Wholebeing

Този институт, ръководен от Тал Бен-Шахар, е посветен изцяло на позитивната психология и включва множество курсове, които можете да минете онлайн.

Те протичат в рамките на 5 седмици и включват видео лекции от самия Тал. Темите варират от „Въведение в позитивната психология“, до „Връзки“ и „Позитивната психология в коучинга.“

Източник: Goodnet.org

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ