Един сладолед от насекоми, моля!

Един сладолед от насекоми, моля!

В горещите дни на август не бихме отказали един разхлаждащ, вкусен сладолед. Но как ще реагирате, ако разбереме, че млякото в състава му е от насекоми? От базираната в Кейптаун, Южна Африка компания Gourmet Grubb са открили нов, по-природосъобразен начин да предлагат гурме сладолед на клиентите си, добавяйки в състава му вместо традиционното краве мляколарви от черни мухи войници.

Ентомлякото (идва от думата ентомафазия – научното название за яденето на насекоми) също съдържа протеини, аминокиселини, желязо, цинк и калций, дори в по-големи количества от обичайните. Освен това, няма въглехидрати, захари и лактоза, което го прави усъвършенстван заместител в приготвянето на здравословен гурме сладолед. Насекомите се отглеждат само за няколко дни, изискват по-малко храна, вода и пространство за живеене и не произвеждат парникови газове, за разлика от селскостопанските животни, мотивират се авторите на екстравагантната нова рецепта.

Gourmet Grubb има цял концептуален магазин с екзотични продукти, в чийто състав влизат и насекомите – макаронени изделия, хумус от червеи, крокети с ларви... Е, ще хапнете ли?

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ