Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила

Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила

Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила

Зимата със сигурност не е най-любимото време за шофьорите. Наред с непочистените пътища, поледицата и задръстванията, самият автомобил често ни погажда номера, особено сутрин. От усилието да го открием под снежната завивка, да му прокараме пъртина до улицата, та до борбата със замръзналите ключалки и вледенени стъкла.

Редакторите на AdMe.ru ни предлагат няколко хитри трика, с които ще улесним събуждането на колата сутрин и ще я предпазим от замръзване. Повечето от тях са съвсем елементарни и можем да си ги набавим от личното ни домакинство. 

Нека видим, кои са те.

Замръзналото стъкло

Как да решим проблема: Смесете оцет и вода (3:1) и напръскайте стъклото.

Как да го предпазим: В 1л дозатор добавете 600 мл чист алкохол, 200 мл вода и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте върху стъклото.

Замръзнала ключалка

Как да решим проблема: Обикновените средства за дезинфекция на ръце перфектно помагат за премахване на леда в ключалката. Нанесете няколко капки върху ключа или в ключалката. 

Вратите не могат да се отварят

Как да се предодврати Замръзване на уплътнението на вратата? Тук може да помогне най-обикновен спрей с малко подръчни срества от кухненския шкаф. Може да си приготвите такъв и вие като смесите малко олио с вода и напръскате или намажете уплътненията и избършете с хартиена кърпа.

Замъгляване на стъклата

Как да решим проблема: Забършете ги с гъба за бяла дъска.

Как да ги предпазим: Напълнете един стар чорап или платнена торбичка с абсорбираща субстанция за котешка тоалетна и го поставете под седалката. Пълнителят намалява влажността на въздуха и замъгляването на прозорците вече няма да ви притеснява.

Лед по страничните огледала

Как да ги предпазим: За да избегнете образуването на лед върху огледалата, просто ги увийте през нощта в найлонови торбички, закрепени плътно с ластик. След махането на торбичките сутринта, огледалата ще са идеално чисти.

Замразени и замъглени фарове

Как да ги предпазим: Почистете ги старателно и след това нанесете тънък слой парафин - така няма да се задържа вода по тях. Ефектът продължава няколко седмици, и няма да се налага да ги бършете постоянно.

Засядане в снега

Как да решим проблема: Винаги дръжте в багажника няколко пакетчета котешка тоалетна, която при нужда да наръсите под гумите. Друг много добър трик, който малко хора знаят, е да сложите под гумите постелките за пода от колата - те също ще помогнат за по-добро сцепление на гумите със земята. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ