Дъщерята на Амансио Ортега става председател на Inditex

Дъщерята на Амансио Ортега става председател на Inditex

Дъщерята на Амансио Ортега става председател на Inditex

Марта Ортега Перес, дъщерята на основателя на испанския моден гигант Inditex, наследява мястото на Пабло Исла, който водеше глобалната експанзия на компанията повече от десетилетие.

37-годишната Ортега поема поста председател на групата на 1 април догодина. Избран е и нов главен изпълнителен директор – Оскар Гарсия, който заема позицията незабавно на мястото на Карлос Креспо. С това Бордът на директорите завършва процеса на предаване на ръководството на ново поколение шефове – процес, стартиран през 2011 г. с оттеглянето на основателя Амансио Ортега като председател на Inditex. 85-годишният предприемач продължава да е член на Борда.

[[{"fid":"384590","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1991,"width":3000,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Амансио и Марта Ортега /Getty Images

От компанията съобщават, че Исла, който е в лидерския екип от 2005 г., ще остане начело до 31 март.

Марта Ортега работи в различни области на Inditex от 15 години, като се фокусира върху укрепването на имиджа на марката Zara, който ще продължи да наблюдава. Под ръководството ѝ са разработени кампании с хора като Стивън Мейзел, Фабиен Барон, Карл Темплер и Лука Гауданино.

Оскар Гарсия е част от компанията от март тази година, когато заема поста на главен секретар на Борда.

Новата организационна структура включва управителен комитет, в който влизат и ръководители на различни брандове, които са част от групата – Massimo Dutti, Pull&Bear и Zara.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ