Snapchat назначи първия си глобален ръководител по безопасност

Snapchat назначи първия си глобален ръководител по безопасност

Компанията собственик на Snapchat нае дългогодишен защитник на безопасността онлайн като свой първи глобален ръководител на безопасността на платформата, предаде „Ройтерс“.

Snap Inc продължава да разраства усилията си за безопасност на потребителите, докато социалните медии са изправени пред нарастващ глобален натиск от регулаторите и законодателите.

След дълго търсене е наета Жаклин Бошер, която ще представя работата си по безопасността пред регулатори, законодатели и партньори и ще помага със съвети при нови политики и инициативи.

Бошер е била в Microsoft в продължение на над 20 години, включително като главен директор по онлайн безопасността.

Защитници на децата и американски законодатели сигнализираха за широк кръг от въпроси, пред които са изправени потребителите на онлайн платформи, включително въздействието върху психичното здраве и потенциалните злоупотреби от тормоз до сексуална експлоатация на деца.

Големите технологични фирми се състезават в разработката на смарт устройства и такива за добавена реалност. Тези неща пораждат нови предизвикателства около безопасността и поверителността, например как тези продукти могат да влязат в личното пространство на други хора или как компаниите се справят с информацията, събрана чрез тези устройства.

Тази година Snap лансира очила за добавена реалност (AR), макар че към момента се предлагат само на създатели на AR. Миналата седмица Facebook също показа подобен продукт.

Подходът на онлайн платформите към младите потребители е под наблюдение от американските законодатели, които разкритикуваха Instagram заради плановете за създаване на приложение, фокусирано върху деца. Тази седмица доклад на „Уолстрийт Джърнъл“ подчерта вътрешните констатации на социалната мрежа относно негативните ефекти на една такава платформа върху благосъстоянието на най-младите потребители.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ