Първи резултати от паралелно преброяване

Първи резултати от паралелно преброяване

Първи резултати от паралелно преброяване

Социологическите агенции „Галъп” и „Тренд” обявиха първи резултати от паралелното преброяване на бюлетините, пуснати в балотажа на местните избори. Изследванията са поръчани и финансирани от NOVA. Няма промяна в подреждането, дадено от екзитполовете

В София Йорданка Фандъкова печели с 50.7% от гласовете, а Мая Манолова - 44.0%, сочат данните на „Тренд” при  80% от извадката.

Иван Портних е избран за кмет на Варна с 61.0% от вота според резултати от 52% от извадката. Съперникът му Костадин Костадинов е с 36.1%.

Здравко Димитров от ГЕРБ печели изборите в Пловдив. При 90% от извадката на „Тренд” той е получил подкрепата на 57.1% от съгражданите си. Съперникът му Славчо Атанасов от НФСБ/ВМРО има около 36.6% от имащите право на глас.

Резултати при 100% от извадката на "Тренд" потвърждават: новиян кмет на Русе е Пенчо Милков от БСП с 59.4% от гласовете. 36.1 на сто от гласувалите в крайдунавския град са дали доверието си на Диана Иванова от ГЕРБ.

По данни на „Галъп” изборите в Благоевград печели независимият кандидат Румен Томов с 56.8% от гласовете. Настоящият кмет Атанас Камбитов събира 41.2% от вота според резултатите от 100% от извадката на „Галъп”.

Любомир Христов от ГЕРБ печели кметското място в Шумен с 52.1% от гласовете. Венцислав Венков от БСП взима 44.4% при 100% от извадката на „Галъп”.

Във Видин кметската надпревара печели Цветан Ценков (СДС и коалиция) с 57,8 от гласовете. Опонентът му Огнян Ценков от ГЕРБ получава подкрепата на 39,7 на сто от отишлите до урните, сочат резултатите от 100% от извадката на "Галъп".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ