18-годишен спортист, който трябваше да се състезава на Олимпийските игри, загина при инцидент

18-годишен спортист, който трябваше да се състезава на Олимпийските игри, загина при инцидент

Състезателят по фойлбординг Джей Джей Райс, който трябваше да представя Тонга на Олимпиадата в Париж, загина при инцидент, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

18-годишният спортист е бил на лодка с приятелите си, като е скачал в движение във водата. При един от скоковете той попаднал на плитчина, ударил главата си и е загинал от черепно-мозъчна травма. Пристигналите медицински лица само са констатирали смъртта му. 

Райс е роден в САЩ в семейство от британски произход, но е цялото му детство е преминало в Тонга, където родителите му притежават хотел. Той щеше да стане първият спортист, който не е чернокож, представящ островната държава на Олимпийски игри. Според анализатори Райс е бил един от претендентите за спечелването на златен медал.

Фойлбордингът е един от новаторските водени спортове. Спецификата е, че дъската има хидрокрило, което държи сърфиста до метър над водата. Целта е да се изпълнят максимално сложни елементи върху вълните. Скоростта, която се развива, може да достигне до 50 километра в час. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ