Три начина да избегнете самотата на дистанционната работа

Три начина да избегнете самотата на дистанционната работа

Три начина да избегнете самотата на дистанционната работа

Работата от разстояние може да бъде идеална за хора с жажда за пътуване и нови приключения. В момента пиша това в казино в Лас Вегас и не съм пропуснал резултатен удар. Страхотно е, ако харесвате блясъка на неона и звъна на слот машините.

Но като основен защитник на начина на живот на дистанционна работа, разбирам твърде добре трудностите, които идват с него. Първият елемент в списъка е самотата и това е изключително важна грижа, която не е за пренебрегване. По думите на Майка Тереза ​​„Самотата и чувството, че си нежелан е най-ужасната бедност“, напомня Уолтър Чен, основател и главен изпълнителен директор на iDoneThis, за Entrepreneur.  

Факт е, че ако дистанционната работа не е внедрена правилно в екипния поток, това може да се превърне в намаляване на производителността и може да развитието на вашата компания. Ако се налага този начин на живот да се превърне в устойчив вариант на работа, тогава трудният въпрос за самотата трябва да бъде решен.

Ето три авангардни техники как да направите точно това:

1. Помислете за „синхронизиране на часова зона“

Най-добрият начин да премахнете усещането за несвързаност между членовете на екипа е да намалите дистанцията с комуникация. По принцип говорете колкото е възможно повече. Това може да стане чрез техника, наречена „синхронизиране на часова зона“, която включва осигуряване на припокриване на вашите графици в часовите зони, в които и двамата работите. Ако знаете, че ще се припокривате за няколко часа на ден, тогава през тези няколко часа комуникацията става приоритет номер едно.

Qualtrics – компания за данни, базирана в Прово, Юта, е изключителен пример за тази техника. Неговият персонал започва работа в 3 ч. сутринта за повече от година, за да се приспособи към европейския работен ден и да бъде синхронизирана часовата зона с техните европейски клиенти.

Sqwiggle е уеб-базиран инструмент, който е чудесен начин да поддържате връзка с членовете на вашия екип, когато синхронизирате часова зона, като предлага „винаги включена“ видео работна стая , която работи на много ниска честотна лента. Ако Sqwiggle работи, докато синхронизирате часовата зона, ще виждате лицата на вашите съотборници в уеб браузъра си. Вместо да се налага да им се обаждате по Skype, за да започнете разговор, просто щракнете върху тяхната снимка и веднага ще влезете във видео чат сесия. Обичаме Sqwiggle, защото прави дистанционната работа да се чувства сякаш седите около една маса заедно, работейки лице в лице.

2. Бъдете радикално прозрачни със съотборниците си

Най-добрият начин да се преборите с всяко тревожно чувство на разединеност е чрез образование и солидно разбиране за това как се справят и какво чувстват вашите съотборници. Създаването на среда, съсредоточена около комуникацията на тези проблеми, е чудесен начин да разберете, че някой се справя със самотата, което в крайна сметка ще доведе до решение и по-щастлив екип.

Buffer е базирана в Сан Франциско компания с виртуален офис, който стига до крайности, за да образова екипа за нуждите на своите членове. В Buffer всеки знае върху какво другият, колко е спал, какво чете и каква заплата получава. Това изгражда невероятно доверие и интимност в екипа, което е от основно значение за свободното общуване и превръщането на самотата в отживелица.

3. Прекалявайте с благодарността си

Показването, че цените и оценявате работата на колегата си, може да доведе до драматична разлика в тяхното щастие и производителност на работа. И това е толкова просто, колкото да кажете „добра работа“ на някой, който се чувства изолиран от динамиката на екипа. Поставете си за цел да хвалите добрата работа и с течение на времето това усещане за несвързаност ще намалее.

Адам Грант , професор в Wharton School към Университета на Пенсилвания, демонстрира колко е важно да чувствате, че работата ви има значение и стойност. В кол център, събиращ пари за студентски стипендии, Грант установи, че служителите в него, които разговарят директно със студент, който би се възползвал от стипендията, ще направят три пъти повече телефонни обаждания от тези свои колеги, които нямат връзка със стипендиантите. Когато положите усилия, за да се почувствате полезни, ще усетите далеч по-голяма връзка с работата си. А това задължително ще ви направи по-ангажирани, по-щастливи и по-продуктивни.

Превод и редакция Светлана Тодорова-Ваташка

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ