HR агенциите поемат управлението на кариерата

HR агенциите поемат управлението на кариерата

HR агенциите поемат управлението на кариерата

При подбора качеството и времето са сред основните изисквания на работодателите, посочва Феликс Тома, регионален директор за България и Румъния на Gi Group, международна компания, предлагаща различни решения за развитие на пазара на труда

- Господин Тома, какъв тип мениджъри търсят българските собственици на повече от един бизнес? 

- Страшно е да си представим бъдеще без силни лидери. В действителност много компании се сблъскват с този проблем. Българските предприемачи търсят добри кандидати, които да помогнат за растежа на бизнеса им както на вътрешния, така и на международния пазар. Опитът ни e както на национално, така и на международно равнище - сред клиентите ни има мултинационални и национални компании - и ни поставя в много добра позиция да отговорим на нуждите на всички видове клиенти.

- Колко бързо в момента една местна компания може да открие и наеме точния човек?

- При подбора качеството и времето са изключително важни за клиентите. Няма магическо време, за което може да осигурим всичко за всички. Например за даден проект може да организираме набиране на масов подбор за различни позиции, като осигурим значителен брой кандидати, при това за кратко време. Но всеки клиент и процес са различни, а и всеки бранш, в който работим, е специфичен. Пазарът на кандидатите за различни позиции е различен. За някои процеси не скоростта е важна, а качеството на отзовалите се кандидати и съответно на избраните. Затова и разполагаме с професионалисти, които могат да приложат правилната стратегия за подбор, която да отговори на нуждите на компанията и да осигури най-добро съотношение разходи-ползи. Отдадеността на работата и професионализмът ни позволяват да осигурим бързина при привличане на подходящите кандидати, като гарантираме доброто качество при подбора.

- Какво в начина на работа отличава Gi Group от останалите компании за подбор на персонал?

- Това, с което ние се отличаваме, е работата на всяко отделно дружество от групата. Наборът от ценности, които ние от Gi Group създаваме, съобразявайки си с пазара на труда и с особеностите на гражданското общество, в чиито условия работим. Чрез нашите услуги искаме да имаме принос - като ключов играч и в световен мащаб - за развитието на пазара на труда и за процеса на осъзнаване на личната и социалната ценност на работата. За нас от Gi Group единственият истински път, по който хората ни могат да изпълнят своята професионална мисия, минава през изпълнение на професионалните ни задължения с много грижа и внимание. Вършим добре работата си както заради самите нас, така и в полза на тези, за които работим. 

GI GROUP е една от водещите компании в света, предоставящи услуги за развитието на пазара на труда. Компанията развива дейност в областта на временната и постоянната трудова заетост чрез подбор на персонал на средни и топмениджърски позиции и хедхънтинг чрез Wyser, консултиране и обучения чрез ODM, като едновременно с това предлага богата гама oт допълнителни услуги. Има представителства в 40 държави в Европа, Африка, Азия и Америка. Групата е също така глобален корпоративен член на CIETT - Международната конфедерация на частните агенции по заетостта. През 2015 г. Gi Group е предоставила услуги на повече от 12 хил. компании, като оборотът є достига над 1,6 млрд. евро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ