Иван Бозев стана изпълнителен директор на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа

Иван Бозев стана изпълнителен директор на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа

Иван Бозев стана изпълнителен директор на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа

Иван Бозев стана изпълнителен директор и генерален мениджър на Lenovo за Централна и Югоизточна Европа от началото на 2018 г.

Той има огромен опит в областта на технологиите и технологичните иновации. До края на 2017 г. беше изпълнителен директор на Lenovo за Югоизточна Европа. Сега разширява отговорностите си и вече ще управлява PC бизнеса в България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и още шест източноевропейски държави. Той ще работи в София под шапката на Франсоа Борнибу - президент на Lenovo за ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка).

Иван Бозев работи за Lenovo повече от 17 години. Заемал е различни постове в компанията и познава добре бизнес моделите и потребителските навици в Югоизточна Европа. 

“Отдадеността, която Иван демонстрира към компанията през всичките тези години, и богатият му опит в международния IT сегмент ни носят увереност, че той ще донесе нов подход и нови идеи при управлението на бизнеса на Lenovo в Централна и Югоизточна Европа. Неговата експертиза в стратегическото планиране, изграждането на марката и фокуса върху потребителските нужди и изисквания са неговите ключови силни страни като изпълнителен директор на Централна и Югоизточна Европа”, коментира назначението Франсоа Борнибу.

“За мен е чест да разширя обхвата на отговорностите си с още три пазара - Полша, Чехия и Словакия, и то в изключително интересен пазарен контекст, в който Lenovo поддържа позицията на динамично развиваща се компания, която следва пазарните тенденции и предлага най-доброто потребителско изживяване”, отбелязва Иван Бозев.

Бозев има магистърска степен от Техническия университет във Виена. Живее в София и сред хобитата му са ските, плуването и пътешествията.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ