Ключова дума
|Автори
|Advertorial
|Фотогалерия
|Финанси
|Реклама
|Политика
|Лидерство
|Компании
|България
|Стил
|Свят
|ПР и събития
|Политика
|Общество
|Енергетика
|Бизнес
|Туризъм
|Общество
|Лица
|Култура
|Криейтив
|Класации
|Техники за успех
|София
|ЕС
|Екран
|Банки
|Мениджмънт
|Светска хроника
|Технологии
|Хороскоп
|Маркетинг
|На днешната дата
|Любопитно
|Всичко от деня
|Цитат на деня
|Job Мениджър
|Виц на деня
|Коментари
|Жената е ...
|За нас
|Реклама
|ISO 9001-2015
|Fractal Games
|Декларация за поверителност
|Икономика
|M Events
|M Видео
|Коментари
|Избори за местна власт/2023
|Политика за бисквитки
|Бърз, лесен и вкусен великденски козунак
Днес, на Велика Събота, е последният ден, в който се правят великденските козунаци - обредният хляб, символизиращ тялото Христово. Винаги е по-вкусно, здравословно и празнично да си го направим сами, нали? Проблемът идва, когато нямаме много време и сили, а и опит в това не толкова просто за приготвяне ястие. Ето защо ви предлагаме една от най-лесните и бързи рецепти, с която само за около час и половина ще имате истинско домашно лакомство, с което с гордост ще украсите трапезата си утре! Опитайте!
Продукти:
25 г прясна мая
4 яйца
1,200 кг брашно
250 г захар
500 мл жълта лимонада
4 с. л. олио
1-2 бр ванилия (прах)
2-3 с. л. масло
100 г ядки
200 г мармалад
Приготвяне:
• Маята се разтваря в 1 ч. ч. топла вода с 1 ч. л. захар.
• Брашното се пресява и се прави кладенче.
• Изсипва се втасалата мая, добавят се 500 мл жълта лимонада и 1 ч. ч. захар, 4 яйца, 4 с. л. олио, ванилията или лимоновата есенция.
• Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса за 20 минути, след което се премесва с 1 к. ч. олио.
• Оставя се пак да втаса за около 10 минути.
• Разделя се на две питки.
• Всяка питка се разточва на елипса, намазва се с масло и се слага плънка по избор или комбинирано (мармалад, ядки, локум, стафиди, и др.).
• Увиват се на руло и така приготвените рула се увиват едно с друго.
• Поставя се в избрана от вас форма - предварително намазана с олио.
• Оставя се да втаса, докато удвои размера си, след това се намазва с жълтък и се поръсва с кристална захар.
• Великденският козунак се пече на умерена фурна до готовност.
Източник: www.gotvetesmen.com
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.