Главният дегустатор на Nestle застрахова носа си за 2 млн. лири
Британският специалист по дегустация на кафеени аромати Дейв Робъртс застрахова обонянието си за 2 млн. лири, пише Меtro. co. uk. Робъртс, който е главен дегустатор на концерна Nestle е известен със способността си да различава най-тънките нюанси в аромата на кафето и по тях да познава в кои части на света е отгледана съответната реколта.
Той признава, че именно ароматът на кафе, носещ от домашната кухня в детството му го е подтикнал да се ориентира към тази професия. „Един от най-ранните ми спомени и как баба вари прясно кафе на котлона в кухнята”, разказва той.
Определянето на произхода и качеството на кафеените зърна по техния аромат е аналог на дегустацията на храни и напитки. За кафе-дегустаторите това е сериозна работа, която изцяло зависи от добре развитото им обоняние.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.