Най-добрият ресторант в света за 2016 г.

Най-добрият ресторант в света за 2016 г.

"Остерия франческана" на майстор-готвач Масимо Ботура в Модена, Италия, излезе на първото място в класацията на 50-те най-добри ресторанти в света за 2016 г.. 

Класацията беше обявена на церемония в Ню Йорк, съобщи АФП. 

Миналата година Масимо Ботура беше втори. Той детронира испанския "Ел Селер де Кан Рока" в Каталуния, който тази година остана на второ място.

Френският шеф Ален Пасар и ресторантът му "Арпеж" в Париж получиха наградата за цялостни постижения, допълва БТА.

Французинът Пиер Ерме пък стана най-добрият сладкар в света. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ