Най-добрият ресторант в света за 2016 г.

Най-добрият ресторант в света за 2016 г.

"Остерия франческана" на майстор-готвач Масимо Ботура в Модена, Италия, излезе на първото място в класацията на 50-те най-добри ресторанти в света за 2016 г.. 

Класацията беше обявена на церемония в Ню Йорк, съобщи АФП. 

Миналата година Масимо Ботура беше втори. Той детронира испанския "Ел Селер де Кан Рока" в Каталуния, който тази година остана на второ място.

Френският шеф Ален Пасар и ресторантът му "Арпеж" в Париж получиха наградата за цялостни постижения, допълва БТА.

Французинът Пиер Ерме пък стана най-добрият сладкар в света. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Като в "доброто" старо време: Първият "Магазин за хората" дебютира с опашки и празни рафтове
Техники, които ще ви помогнат да заспите по-бързо
Тръмп: Никога не сме били толкова близо до споразумение за Украйна, колкото сега
Съвети от банкерите: Какво да правим при смяната на лева с евро?
Кои са знаците, че се справяте по-добре в живота, отколкото си мислите?
Емблематичният фосил „Малкото стъпало“ – неочаквана еволюционна загадка
Ядрената индустрия ще добави 15 реактора догодина след спада в капацитета през 2025 г.
След повече от десетилетие: NASA загуби връзка с орбиталния апарат на Марс Maven