Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове, скаридите и прасковите са сред храните, които ни застрашават най-много от алергични реакции. Това показват данните от проучване, проведено в Испания. „Западният начин на живот”, приемането на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни значително увеличават опасността от развиване на алергии, смятат специалистите.

Над 30% от хората страдат от различни форми на болестта като уртикария, или задух, което в някои случаи е животозастрашаващо. Експертите подчертават необходимостта от по-голяма просвета на населението в тази насока, за да са наясно хората какво може да отключи алергия и как да се предпазват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

София без автобуси, трамваи и тролеи: протестът на градския транспорт продължава, мобилизират автобуси за матурите
Разследват бившия шеф на ФБР за заплаха за убийство на Тръмп заради снимка с мидички 
Васил Терзиев: Нямам повод да си говоря с хора, които държат за заложници цял един град
Украйна: След мирните преговори Русия извърши най-голямата атака с дронове от началото на войната
"Суис" отменя 1400 полета за лятото заради липса на пилоти
Терзиев призова просветното министерство за общ план за превоз на зрелостниците до матурите 
Папа Лъв призовава за единство на разделената Църква, но обещава да не бъде „автократ"
Борисов се срещна с Ердоган в Истанбул