Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове, скаридите и прасковите са сред храните, които ни застрашават най-много от алергични реакции. Това показват данните от проучване, проведено в Испания. „Западният начин на живот”, приемането на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни значително увеличават опасността от развиване на алергии, смятат специалистите.

Над 30% от хората страдат от различни форми на болестта като уртикария, или задух, което в някои случаи е животозастрашаващо. Експертите подчертават необходимостта от по-голяма просвета на населението в тази насока, за да са наясно хората какво може да отключи алергия и как да се предпазват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

„Гугъл“ и „Епъл“ предупреждават служители с работни визи да избягват пътувания в чужбина
Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде спрян ден по-рано от планираното
Кметът на Берлин: Полицията в Берлин ще действа решително срещу нарушителите на реда по време на новогодишните празненства
Главният изпълнителен директор на „Стелантис“ критикува ревизирания климатичен план на ЕС
Израелският президент призова за глобална борба с антисемитизма
Австралийският премиер Антъни Албанезе беше освиркан на възпоменанието за жертвите на атаката в Бондай
През 2025 година изкуственият интелект ще изхвърли емисии въглероден диоксид колкото цял Ню Йорк
Ето защо директната поща заслужава да е част от маркетинговата ви стратегия