Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове, скаридите и прасковите са сред храните, които ни застрашават най-много от алергични реакции. Това показват данните от проучване, проведено в Испания. „Западният начин на живот”, приемането на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни значително увеличават опасността от развиване на алергии, смятат специалистите.

Над 30% от хората страдат от различни форми на болестта като уртикария, или задух, което в някои случаи е животозастрашаващо. Експертите подчертават необходимостта от по-голяма просвета на населението в тази насока, за да са наясно хората какво може да отключи алергия и как да се предпазват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Изследователи откриха микроби, които са в капан на арктическите ледове вече 40 000 години
Зеленски: Ако Путин иска да превземе Източна Украйна, ще трябва да погребе един милион от войниците си
Учени от Обединеното кралство направиха рядко откритие, свързано с гъбите
Макрон търси нов премиер, който да сложи край на кризата във Франция
"За нас боклукът е злато": Как мафията превърна Неапол в депо за токсични отпадъци
Кристалина Георгиева: Несигурността е новото нормално за световната икономика
Проф. д-р Деян Радев: Ниското ниво на финансова грамотност носи голям риск
Удар по сериалите: Турция задържа 19 популярни актьори и певци по дело за наркотици