Вагит Алекперов се видя на четири очи с Борисов

Вагит Алекперов се видя на четири очи с Борисов

Президентът на руската компания "Лукойл" Вагит Алекперов е имал среща днес рано следобед с премиера Бойко Борисов. Това съобщиха от „Лукойл България” след като по-рано днес изтече информация, че Алекперов изненадващо е пристигнал у нас.

Според официалното съобщение на „Лукойл” той е на работно посещение у нас и е присъствал на церемония по връчване на сертификат за система за управление.

Алекперов и Борисов разговаряли само по темата за монтирането на измервателните уреди, които да бъдат свързани онлайн с митническата администрация. Забавянето на монтажа им от страна на „Лукойл България” доведе до отнемането на лиценза за акцизен митнически склад на компанията, което блокира работата й за няколко дни.

„Ние нямаме конфликт с българското правителство, а само недоразбиране с някои институции по сроковете и техническите трудности, свързани с изпълнението на изискванията по Наредба 3 (б.р. за задължителното монтиране на уреди). Ще изпълним изцяло нашите задължения, за които размерът на инвестицията ни е 40 милиона долара. Виждам, че правителството ни чува и се надявам, че имаме разбирателство по тези въпроси.”, заявил след срещата Вагит Алекперов според комюникето на "Лукойл България".

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
По-убедителни и харизматични в две стъпки