Основателите на Google останаха без бонуси

Основателите на Google останаха без бонуси

Основателите на Google останаха без бонуси

Основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж няма да получат парични бонуси за 2013 година. Това стана ясно от документите, публикувани на сайта на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC).

Брин и Пейдж по традиция се отказват от начисляването на бонуси, защото основният им капитал е вложен в акции на Google. Благодарение на ръста на цените им през изминалата година двамата основатели са спечелили по 9,3 милиарда долара всеки.

През 2013 г. ценните книжа на интернет гиганта поскъпнаха общо с 58 процента и за първи път в историята превишиха психологическата граница от хиляда долара. За сравнение, високотехнологичния индекс NASDAQ нарасна през изминалата година с 38 процента. На понеделнишките търгове акциите на Google струваха около 1211 долара.

Въпреки „скромността“ на Пейдж и Брин, Google ще изплати за 2013 г. бонуси на служителите си в общ размер от 9,5 млн. долара. Така финансовият директор на компанията Патрик Пишет и главният юрист Дейвид Драмънд ще получат по 3 милиона, а ръководителят на бизнес операциите Никеш Арора ще вземе 3,5 млн. Година по-рано бонусите на Пишет и Арора бяха по 2,8 млн., а Драмънд получи 3,3 млн.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ