Почти 100 млн. лв. повече за социални дейности догодина

Почти 100 млн. лв. повече за социални дейности догодина

Почти 100 млн. лв. повече за социални дейности догодина

94 млн. лв. повече са парите за социални дейност за догодина, заяви пред Нова телевизия социалният министър Хасан Адемов. Така за първи път бюджетът на социалното ведомство ще надхвърли 1 млрд. лева и по този начин ще надвиши бюджета на Министерството на вътрешните работи, както и този на отбраната.

„Всеки четвърти лев, който се гласува тази седмица в бюджета, е за социални дейности и социална политика”, заяви Адемов.

Въпреки това по думите му и тези пари не са достатъчни за всички нуждаещи се.

„Ако можем да си позволим по-голям ресурс като общество, ще има за повече нуждаещи се”, заяви социалният министър.

Що се отнася до идеята на Европейския икономически и социален съвет към Еврокомисията, която предвижда до 5-6 години да се въведе единен минимален доход за всички страни в ЕС, Хасан Адемов заяви, че това не може да стане.

Според социалния министър идеята е добра, но икономиките на някои страни не могат да произведат тези пари.

„Г-н Мало предвижда тази дискусия да бъде проведена в новия европейски парламент догодина”, обясни Адемов. По думите му свободното движение на хора, стоки и капитали няма да бъде обвързано вече с движение от по-ниски към по-високи доходи, а от движение от по-ниска към по-висока квалификация.

„Идеята на свободното движение е квалификацията и възможностите на европейските граждани да се срещне със заплащането”, заяви Адемов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ