Работодателите призоваха новото правителство към бързи структурни реформи

Работодателите призоваха новото правителство към бързи структурни реформи

Работодателите призоваха новото правителство към бързи структурни реформи

Новото правителство трябва да проведе бързи и структурни реформи, които да доведат до решително подобряване на средата и условията за правене на бизнес в България. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев, предаде БТА.

Той изрази надежда, че с действията си новото правителство ще работи за постигането и запазването на стабилна икономическа и социална обстановка и няма да допусне грешни стъпки, които биха довели до провал на реформите и силно социално недоволство.

„КРИБ ще подкрепя тази политика, която създава предпоставки за подобряване на бизнес климата, повишаване на конкурентоспособността на българските фирми, за устойчив растеж и разкриване на работни места“, коментира Донев по време на 13-та национална конференция за системи за управление на бизнеса "Оптимизация чрез информационните технологии в подкрепа на бизнеса".

„Като част от социалния диалог в страната в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество ние ще продължим да подкрепяме приоритетното развитие на сектора на информационните и комуникационните технологии и въвеждането на мерки, които да насърчат компаниите да инвестират в тези технологии“, допълни Огнян Донев. КРИБ настоява да се ускори въвеждането на електронно правителство.

Според Донев бизнесът трябва постоянно да инвестира в новите информационни технологии и в комуникациите, защото това е основен сектор, който ще помогне за укрепването на икономическия ръст и за създаването на нови работни места. По думите му българската икономика се нуждае от ръст и инвестициите в информационни технологии са един от най-добрите начини за постигане на това.

„С увеличаване и подобряване на използването на този вид технологии ще бъдат създадени нови работни места за образовани и добре платени специалисти, ще се подобрят и ключовите показатели, свързани с ефективността, финансите и управлението на отношението на бизнеса с клиентите“, отбеляза Донев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ