Шефът на Lenovo дава над 3 млн. от премията си на работниците

Шефът на Lenovo дава над 3 млн. от премията си на работниците

„Сподели премията си със служителите” е почин, който е на път да се превърне в корпоративна традиция в групата Lenovo – най-големият производител на персонални компютри в света. За втора поредна година шефът на компанията Ян Юанцин ще раздели бонусите си със сътрудници на фирмата, става ясно от нейно официално съобщение.

Годишната заплата на Юанцин е $14,6 млн, от които $4,23 млн бонуси. По данни от края на март, той притежава около 744 млн акции или 7,1% от компаниията.

Топ мениджърът лично ще раздаде бонуси на 10 хил. служители на Lenovo с принос в отличните резултати на компанията, разкрива вицепрезидентът по кадрите Джин Цяо. Общата сума на премиите, които ще бъдат изплатени, е $3,25 млн, тоест, всеки ще получи по около $325. Това е почти пълната средностатистическа заплата в Lenovo в Китай.

 "Плащането на премиите се финансира лично от Ян Юанцин, който смята че като собственик и лидер на компанията е задължен да поощрява заслугите на всеки работгник в развитието на Lenovo.”, допълва заместникът му Цяо.

 Практиката да се използват лични средства за стимулиране на работниците никак не е типична за шефовете на компании, особено в Китай, коментира анализаторът в Barclays Кирк Янг. Но е факт, че генералният директор на Lenovo го прави – миналата година по същия начин Юанцин раздаде $3 млн от годишната си премия.

За последната финансова година оборотът на компанията достигна рекордните $34 млрд, а печалбата за първи път от съществуването на Lenovo скочи на $653 млн.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ