British Airways отмени още 1500 полета за юли

British Airways отмени още 1500 полета за юли

British Airways отмени още 1500 полета за юли

British Airways отмени нови 1500 полета, планирани за юли. Промяната на графика ще засегне десетки хиляди британци, които искат да пътуват от Хийтроу и Гетуик това лято, предаде ВВС.

Индустрията страда от хроничен недостиг на персонал след възстановяването на туризма.

British Airways вече канселираха 10% от планираните полети между април и октомври, но се налагат още съкращения, обявиха от компанията.

„Предприехме превантивни действия по-рано тази година, за да облекчим летния график, за да отговорим на търсенето и да предоставим на клиентите възможно най-точна информация за всякакви промени в техните планове за пътуване. Цялата авиационна индустрия е изправена пред най-големите предизвикателства в историята си. За съжаление се налага да направим допълнителни съкращения”, призна говорител на най-големия авиопревозвач на Острова.

Компанията е предложила на всеки свой клиент резервация за друг период или пълно възстановяване на анулираните билети.

Вълната от отменени полети идва преди петък, когато е крайният срок авиокомпаниите да се откажат от заявените летищни слотове за летния сезон, даден от Министерството на транспорта. Властите очакват British Airways да обяви още анулации до края на седмицата.

Хийтроу поиска от авиокомпаниите да премахнат 30 полета от сутрешните си графици в четвъртък, тъй като се очакват повече пътници, отколкото служителите от наземното обслужване могат да обработят.   Всичко това става на фона на стачната готовност, която обяви персоналът за чекиране на British Airways на Хийтроу в навечерието на лятната ваканция.  

Много работни места в авиационната индустрия бяха загубени по време на пандемията и наемането на достатъчно персонал навреме, за да се справи с нарастващото търсене на пътувания, се оказа трудно за авиокомпаниите и летищата.

Гетуик също съкращава броя на полетите, които ще обслужва това лято, поради същата причина – недостиг на персонал. Летището в Манчестър предупреди, че няма да може да се върне към нормална работа поне до есента.

От своя страна Службата за гражданска авиация поиска от авиокомпаниите да гарантират, че техните летни разписания са изпълними въз основа на ресурсите, които очакват да имат на разположение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ