eBay увеличи печалбата си с 24%

eBay увеличи печалбата си с 24%

eBay увеличи печалбата си с 24%

През четвъртото тримесечие на 2010 г. нетната печалба на най-големия сайт за онлайн търгове в света eBay е нараснала до 559,2 млн. долара, или 52 цента на акция. Това е ръст от 24% спрямо същия период на 2009 г.

След огласявенето на тези финансови резултати акциите на eBay се повишиха с 2,1% до 29,70 долара в часовете след редовната сесия на борсата Nasdaq.

Приходите на eBay се увеличават с 5% на годишна база до 2,37 млрд. долара. Благодарение на плана на ръководството да намали зависимостта на компанията от продажбите на онлайн аукциона се наблюдава още по-бърз ръст на приходите в други сегменти на дейността като услугите за разплащания, включително чрез Paypal.

Приходите от услугите за разплащания се увеличават с 22%, докато продажбите на онлайн аукциона се покачват едва с 4% на годишна база.

Добрите резултати са следствие на обновяването на уебсайта и търсачката на eBay, понижаването на цените на някои услуги и създаването на приложения за мобилни телефони. От eBay посочват, че мобилните приложения за достъп до онлайн аукциона са изтеглени над 30 млн. пъти, като очакват търговията чрез мобилни устройства да се удвои през следващата година до 4 млрд. долара. "Ние сме все по-силна и по-конкурентна компания ", заяви главният изпълнителен директор на компанията Джон Донахю.

За тази година ръководството на компанията очаква печалбата на акция да бъде в интервала от 1,90 до 1,95 долара, а приходите да се увеличат до над 10 млрд. долара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги