Шефът на подразделението за роботаксита на General Motors подаде оставка

Шефът на подразделението за роботаксита на General Motors подаде оставка

Шефът на подразделението за роботаксита на General Motors подаде оставка

Изпълнителният директор на Cruise robotaxis на General Motors (GM) Кайл Вогт подаде оставка, съобщава Ройтерс. Преди това, на 18 ноември,  Вогт се извини в имейл до служителите на Cruise за проблемите на компанията, която в момента е подложена на регулаторен преглед след инцидент с едно от роботикситата. В писмото си, което е видяно от Ройтерс, той пише, че "последните десет години бяха невероятни" и че "Cruise все още е в начален стадий и има страхотно бъдеще". Той също така казва, че поема пълна отговорност за „ситуацията, в която се намира Cruise“ и отбеляза, че „трябва да удвоим усилията си за безопасност, прозрачност и ангажираност на общността“.

Кайл Вогт основа стартъпа Cruise през 2013 г. През 2016 г. стартъпът беше придобит от General Motors Corporation. През годините е набрал милиарди долари от компании, включително Honda, Microsoft, Softbank Vision Fund, Walmart, T. Rowe и самия GM. Cruise получи одобрение да пусне свои роботиксита в Сан Франциско през лятото на 2022 г.

През август 2023 г. властите в Сан Франциско дадоха разрешение на роботакси на компанията да работи 24/7 в търговската мрежа в града. Въпреки това, на 2 октомври едно от безпилотните таксита на компанията беше замесено в инцидент -  обикновена кола с шофьор блъсна пешеходец, който прелетя в насрещната лента. Тм беше блъснат още веднъж от роботакси на Cruise, което не можа да спре навреме.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ