Sony Ericsson стана Sony Mobile

Sony Ericsson стана Sony Mobile

Sony Ericsson стана Sony Mobile

Японският технологичен гигант Sony финализира сделката по изкупуването на дела на шведския телекомуникационен холдинг Ericsson в създаденото преди 11 години съвместно предприятия Sony Ericsson. Отсега нататък, то ще се казва Sony Mobile Communications, се казва в официален прес релийз на японската компания.

Предприятието ще продължи да произвежда мобилни устройства и ще стане едно от подразделенията в състава на Sony. То ще бъде оглавено от Берт Нордберг.

Смартфоните Xperia S и Xperia Ion, представени на изложението CES в началото на годината, са първите "преходни” устройства на компанията. Част от апаратите от първата партида бе пусната под бранда Ericsson, а други - под марката Sony. На задните панели на всички устройства присъства зелената сфера, известна като логотипа на Sony Ericsson.

Съвместната компания Sony Ericsson се появи през 2001 година. В нея двете фирми притежаваха равни дялове. Първите информации, че японската компания ще изкупи напълно дела на Ericsson се появиха през октомври миналата година. Сделката струваше на Sony 1,05 ммрд. евро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ