Започва конкурсът за късометражно кино на "София Филм Фест"

Започва конкурсът за късометражно кино  на София Филм Фест

Започва конкурсът за късометражно кино на "София Филм Фест"

2 седмици остават до крайния срок за участие в ежегодния – девети по ред – български конкурс за късометражно кино Jameson Short Film Award. Традиционно, той се провежда в рамките на Международния София Филм Фест. Наградата за победителя е 6 000 евро и авторска статуетка, предоставени от Jameson Irish Whiskey.

Условията за участие са късометражните творби да са с над 50% българско финансиране, да са заснети след 1 януари 2010 г. и да отговарят на регламента на конкурса. Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в офиса на "София Филм Фест" - 16 етаж на административната сграда на НДК. Срокът е до 20 януари.

Жури от утвърдени български млади кино творци ще подбере лентите, които ще участват. Комисията е 5-членна и включва режисьорите Весела Данчева и Виктор Чучков, актьора Ованес Торосян, оператора Антон Бакарски и Николай Василев - режисьора на филма-победител от 2010. В началото на февруари те ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на „София Филм Фест” ще посочи победителя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ