Телефонни измами с мним доктор в Бургас

Телефонни измами с мним доктор в Бургас

Баба от Бургас е станала жертва на телефонна измама с „мним доктор”. Жената е дала събраните от нея през годините пари -  4210 лв., на измамници. За случая съобщава МВР-Бургас.

В Първо Районно управление „Полиция”-Бургас вчера е било получено съобщение от 80-годишната жена. Тя е от град Бургас. Разказала е, че на 19 май, около 17:00 ч., на домашния й телефон е позвънил непознат мъжки глас, който се представил за служител на МВР. Мъжът й казал, че синът й е обгорял при злополука. Потърпевшата е получила и второ обаждане на мобилния си телефон от мъжки глас, представящ се за доктор от болница "Дева Мария", който съобщава, че е необходимо извършването на трансплантация на сина й, за която трябва да бъдат предадени всички налични пари.

Възрастната жена е предала сумата от 4210 лв. пред входа на кооперацията си в гр. Бургас, на ул. "Оборище", на мъж, който взел парите и тръгнал в посока бул."Сан Стефано". По-късно жената е разбрала, че е измамена. 

Работата по случая продължава. Експертите призовават хората да предупреждават възрастните си майки и бащи за наличието на подобни измамни схеми в цялата страна. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ