Министър Динкова: В следващите 10 дни не се очаква замърсяване на водата по българското Черноморие

Министър Динкова: В следващите 10 дни не се очаква замърсяване на водата по българското Черноморие

Предварителни прогнози показват, че в следващите 10 дни не се очаква замърсяване на водата по българското Черноморие. Това заяви в ефира на БНТ министърът на туризма Зарица Динкова.

Мониторингът продължава. Министерството на туризма получава 10-дневни прогнози, които отразяват теченията в Черно море. По думите ѝ, с всеки изминал ден прогнозата става все по-благоприятна за водата в българската акватория.

"Към момента се проверява веднъж седмично. Към момента колегите са преценили, предвид факта, че няма такова опасно течение - Дунав служи като естествен филтър, който дори и при евентуално навлизане, каквото не се предвижда, би могъл да изтласка замърсяванията. Предполагам, че към момента те преценяват, че това дава достатъчно сигурност", заяви Зарица Динкова. 

Министърът на туризма изтъкна, че срещу страната ни се води сериозна хибридна кампания, която удря по българския бизнес и България като туристическа дестинация.

До края на годината Министерство на туризма е защитило оставането на намалената ставка от 9% ДДС за бранша. Зарица Динкова ще настоява облекченото ДДС да остане в сила и следващата година. За следващата година ведомството планира да защити и по-висок бюджет да туризма като наблегне на иновативна реклама.

Работи се и за решаването на проблема с недостига на кадри в туризма и визовите проблеми, с които се сблъскват сезонните работници у нас, които идват от чужбина. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ