Втори министър на Острова хванат да хвърля документи в боклука

Втори министър на Острова хванат да хвърля документи в боклука

Още един британски министър беше заловен да изхвърля секретни документи на правителството в обществени кофи за боклук. Министърът на търговията на Острова Винс Кейбъл е бил засечен да хвърля листа с ценна информация на кабинета в кофи пред офиса му. Това е забелязал бдителен лондончанин от февруари насам, съобщават световните агенции. След като ги е намерил, човекът ги е предал на местен вестник.

Сред изхвърлените документи е имало министерски писма и документи с поверителни данни за жителите на избирателния окръг на Кейбъл. Всички те са били открити в кошчетата пред сградата на предизборния екип на министъра в Туишкънам, Югозападен Лондон.

След като случаят с изхвърлените от него документи беше огласен, министърът днес публично поднесе извиненията си на избирателите. По думите му постъпката му е била непростима и е била акт на намеса в личния живот на хората.

Британската служба за защита на личните данни е била сезирана.

Това не е първият подобен случай. По-рано, в средата на октомври британският министър по правителствената политика Оливър Летуин беше заснет да изхвърля секретни документи на правителството в кошче за боклук в парка „Сейнт Джеймс”.

Летуин призна, че го е правил неведнъж, съобщава BBC. Той е бил заснеман как изхвърля документи от в. „Дейли Мирър” в продължение на 5 поредни дни. Изданието тогава информира, че министърът е хвърлил в кошчетата над 100 документа, включително кореспонденция, свързана с тероризма и националната сигурност и частни данни за парламентаристите, например телефонните номерана някои от тях. В документите се споменава името на премиера Дейвид Камерън и се говори за дейността на MI5 и MI6, които „не са успели да достигнат до истината” при разпити за тероризъм.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ