ЕК отпуска 7 млрд. евро за иновации

ЕК отпуска 7 млрд. евро за иновации

Европейската комисия отпуска 7 млрд. евро за финансиране на иновации чрез научни изследвания. Очаква се финансовият пакет в рамките на Седмата рамкова програма на ЕС за научни изследвания да създаде около 174 000 работни места в краткосрочен план и близо 450 000 работни места и почти 80 млрд. евро ръст на БВП през следващите 15 години.

Сред получателите на финансирането, които са 16 000 на брой институции са университети, научноизследователски организации и предприятия. 220 млн. евро от наличните 656 млн. евро за изследвания в областта на здравето и 240 млн. евро от финансирането в размер на 1,3 млрд. евро за информационни и комуникационни технологии ще бъдат предназначени за работа, свързана с това да се осигурят грижи за застаряващото население. 488 млн. евро ще бъдат съсредоточени в области като фабрики на бъдещето, „зелени“ автомобили и енергийно ефективни сгради.

Научните изследвания и иновациите за по-чист, по-безопасен и по-ефикасен транспорт ще получат 313 млн. евро. 40 млн. евро са отделени за инициативата на комисията „Интелигентни градове“, която има за цел да помогне за намирането на по-ефективни начини за използване на енергията и осигуряване на градски транспорт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ