Георги Гергов спечели окончателно делото за Пловдивския панаир

Георги Гергов спечели окончателно делото за Пловдивския панаир

Георги Гергов спечели окончателно делото за Пловдивския панаир

Пловдивският окръжен съд се произнесе окончателно в полза на бизнесмена Георги Гергов по делото за Пловдивския панаир. Със свое решение

Пловдивският окръжен съд отмени като незаконосъобразен отказа за вписването на акциите на община Варна в капитала на дружеството „Пълдин туринвест“ в Търговския регистър. Решението на съдия Симеон Захариев не подлежи на обжалване.

Решението отменя като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаваенето на капитала на дружеството от близо 178 млн. на над 194 млн. лв.  с 16-те хил. акции на Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД и прехвърлянето им на „Пълдин туринвест“ съгласно проведеното през януари извънредно общо събрание на акционерите, съобщи БНР. 

Относно доводите за отказа на вписване в Търговския регистър, свързани с актулността на  оценката на акциите, окръжният съд заявява, че те са в пълно противоречие с правната същност на апорта. Дават се и задължителни указания на Агенцията по вписванията да извърши въпросното вписване.

Припомняме, че търговското дело по жалба на  Георги Гергов бе разпределено на случаен принцип в присъствието на медиите на съдия Симеон Захариев. За него това е поредното дело свързано с Пловдивския панаир. В предишно свое решение съдия Симеон Захариев отхвърли жалбата на пловдивския кмет Здравко Димитров срещу вдигането на капитала на „Пълдин туринвест“ с апорта на варненските акции.  То не беше оспорвано на по-висока инстанция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ