Най-теглените мобилни приложения в света

Най-теглените мобилни приложения в света

В нашия забързан, ориентиран към технологиите свят, мобилните приложения са станали неразделна част от ежедневието ни. Най-популярните приложения в света преобразиха начина, по който работим, взаимодействаме с другите и се забавляваме.

Въпреки това, този непрекъснато развиващ се дигитален свят изисква приложенията да са в крак с най-новите тенденции, за да устоят на постоянно нарастващата и често променящата се конуренция. Например пандемията от COVID-19 принуди хората да стоят на закрито, което доведе до нарастване на търсенето на приложения за онлайн срещи, фитнес и работа.

От сайта VisualCapitalist.com са създали инфографика на най-популярните мобилни приложения през 2022 г., използвайки данни за изтегляне, проследени от Business of Apps.

TikTok е било най-популярното приложение в света по изтегляния през 2022 г., запазвайки титлата си за четвърта поредна година. Видео платформата е регистрирала 672 милиона изтегляния през 2022 г., като компанията ByteDance, която стои зад приложението, е удвоила годишните си приходи до 9,4 млрд. долара според Business of Apps.

Интересното е, че TikTok е единственото приложение от китайска компания, което вижда такова ниво на успех на международните пазари. И този резултат е постигнат въпреки забрана от някои страни, включително Индия, а за кратък период и Пакистан.

Приложенията за социални мрежи заемат останалите четири водещи позиции в топ 5, като Meta доминира със своите платформи с Instagram, Facebook и WhatsApp. Facebook Messenger пък се нарежда на 10-та позиция.

Междувременно Telegram, която бе създадена с цел да се конкурира с Facebook Messenger, се класира на 5-то място с 310 милиона изтегляния.

В челната десетка са още игрите Subway Surfers и Stumble Guys, платформа за аудиострийминг Spotify и китайският моден търговец на дребно Shein.

Най-голям скок в сравнение с преходната година регистрира приложенията за изкуствен интелект, включително Lensa AI и ChatGPT.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ