Корабна компания рaздaвa бoнycи в paзмep нa 50 мeceчни зaплaти

Корабна компания рaздaвa бoнycи в paзмep нa 50 мeceчни зaплaти

Корабна компания рaздaвa бoнycи в paзмep нa 50 мeceчни зaплaти

Тайванската компания Evergreen Marine Corp. реши да отпразнува добрата си година с даване на рекордни бонуси на част от своя персонал, предаде Блумбърг.

Базираната в Тайпе корабна компания раздава бонуси в края на годината, равняващи се на 50 месечни заплати, твърди запознат източник.

Размерът на възнагражденията варира в зависимост от длъжността и функцията на служителя, а извънредно големите бонуси са приложими само за служители с договори, базирани в Тайван, добавя източникът.

Бонусите в края на годината винаги са били базирани на представянето на компанията през годината и на индивидуалното представяне на служителите, се казва в изявление в петък от Evergreen Marine, която не дава подробности за размера на възнагражденията.

Щедростта на Evergreen Marine е резултат от безпрецедентен бум на корабоплаването през последните две години, воден от пандемичния скок в търсенето на потребителски стоки. Очаква се приходите на компанията за 2022 г. да скочат до рекордните 634,6 милиарда нови тайванскми долари (20,7 млрд. щатски долара), което е три пъти над резултата за 2020 г.

Evergreen Marine, която попадна под светлината на прожекторите в началото на 2021 г., когато управляван от нея кораб заседна в Суецкия канал, разтърсвайки веригите за доставки, раздаде бонуси до 52-месечна заплата, съобщи Taipei’s Economic Daily News миналата седмица. Някои служители са получили плащания от над 65 хил. щатски долара на 30 декември, съобщиха изданието.

Не всички служители на Evergreen Marine обаче са имали този късмет. Базираните в Шанхай служители се оплакаха от несправедливо отношение, след като получиха само бонуси между пет и осем пъти месечните си заплати, съобщи Caixin, цитирайки местни работници.

Тези бонуси обаче може да не бъдат повторени в скоро време. Транспортните компании предупредиха, че бързото отслабване на глобалния растеж, съчетано с падащите цени на товарите, вероятно ще навреди на рентабилността тази година. Акциите на Evergreen Marine се сринаха с 54% миналата година след зашеметяващия ръст от 250% през 2021 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември