Производителят на обувки Birkenstock излиза на борсата

Производителят на обувки Birkenstock излиза на борсата

Производителят на обувки Birkenstock излиза на борсата

Германският производител на обувки Birkenstock Holding Ltd. планира да набере до 1,6 млрд. долара от първично публично предлагане(IPO) на Нюйоркската фондова борса, се казва в прессъобщение на компанията.

Birkenstock ще пусне на борсата 10,75 млн. нови акции на цени от 44 до 49 долара за ценна книга. Контролиращият акционер на компанията, инвестиционната фирма L Catterton, ще предложи още 21,51 млн. акции на същата цена. Окончателното ценообразуване се очаква на 10 октомври, а търговията ще започне на 11 октомври.

Норвежкият държавен пенсионен фонд (известен още като Петролен фонд) и Durable Capital Partners LP участват в предлагането и са изразили намерението си да придобият дялове от по 300 млн. долара. Холдинговата компания LVMH, която вече е инвеститор в Birkenstock, е готова да закупи още акции на стойност до 325 млн. долара.

Birkenstock планира да използва набраните средства, за да намали дълга си. Пласирането на акциите на германската компания се организира от Goldman Sachs Group Inc, JPMorgan Chase & Co. и Morgan Stanley.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ