Д-р Александра Манолова, управляващ собственик на Allure Сlinic

Д-р Александра Манолова, управляващ собственик на Allure Сlinic

Д-р Александра Манолова, управляващ собственик на Allure Сlinic

Д-р Александра Манолова е основател на Allure Clinic в София и управител на клиники Allure Сливен и Allure Бургас в колаборация с BoDent clinic. Създател е на школата за обучения на лекари Allure Academy, съосновател е и член на УС на „Дентална асоциация на лицеви разкрасителни минимално инвазивни инжекционни процедури“.

Завършила e Медицинския университет – София, със специалност „Дентална медицина“. Тя е иноватор в професията.

Определя смелостта и силата като водещи черти на своя характер. „Медицината е най-бързо развиващата се наука и ежедневно ни дава все повече нови техники и продукти. Не спирам да уча и да прилагам всичко иновативно в собствената си практика, дори понякога да изисква месеци, години интеграция“, казва д-р Манолова.

Клиниките Allure в София, Сливен и Бургас обединяват професионалисти, насочени към естетични и функционални възстановявания в различни медицински направления – естетична медицина, обща дентална медицина, пародонтология, пластична и възстановителна естетична хирургия, орална хирургия и имплантология. Академията за обучения на лекари Allure Аcademy се намира в София.

Q&A

Какви са вашите критерии за красота и как ги използвате в професията си? 

„Красотата има две лица.“ Това е слоганът на моята клиника. Тя е с вътрешно и външно проявление. Ако сме красиви отвътре, това неминуемо си личи и отвън. Целта на моята работа е не само да подобрявам външния вид на своите пациенти, а да им дам и частица от себе си. Тяхното щастие и усмивката им след намесата ми са най-голямото удоволствие, което мога да си представя. Имам собствени възгледи за естетиката, които се базират на подхода less is more.

Харесвам естествената визия и корекциите, които подчертават естествената красота, а не свръхкоригиране с радикална промяна и дори заличаване на индивидуалните лицеви пропорции и анатомични особености. Подходът към всеки пациент трябва да бъде комплексен, планът на лечение – изготвен специално за него, а резултатът да удовлетворява и двете страни. Когато доверието е взаимно, творим красиви неща.

Споделяте ли мисълта на Жорж Санд: „Пази в себе си това съкровище – добротата. Знай как да даваш без колебание, как да губиш без съжаление и как да придобиваш без подлост“?

Това, което отдаваш към Вселената, се връща при теб стократно. Ако си добър, всеотдаен и носиш любов в себе си, рано или късно ще получиш същото от околните. Всеки е губил нещо по пътя си, но загубата е част от прогреса. Важното е да съумееш да извлечеш ползата за себе си, да научиш съответния урок и така да се самоусъвършенстваш.

Не са малко моментите, в които са ме събаряли и наранявали – вземам си поуките, събирам се, усмихвам се на вече отминалото и продължавам напред по-силна, по-добра и по-издръжлива.

Вярвате ли, че любовта е повече действие, отколкото чувство? За какви действия и постъпки ви вдъхновява тя?

Любовта е най-красивото и магично чувство на този свят. Можеш да видиш и оцениш красотата само ако гледаш с любов и позитивизъм. Живея, за да обичам. Надявам се да успея да възпитам и науча дъщеря си на любов, нежност, хармония. Тя е човечето, което обичам най-много и е на първо място в моя живот, както и семейството ми, на което съм благодарна ежедневно за огромната подкрепа. Усещайки тази любов, смело мога да заявя – аз съм един щастлив човек.

Животът ми винаги е изглеждал като последователността мечта, цел, амбиция, постижение. Благословена съм да ръководя екип от професионалисти, споделящи същите възгледи и с които гледаме в една посока. Заедно винаги сме по-силни.

***

Топ 5 сили на характера според теста на VIA

1. Оценяване на красотата и съвършенството

2. Доброта

3. Любов

4. Вяра

5. Креативност

***

Текстът е част от шестото специално издание на Мениджър "Жената е: Сила на характера"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ