Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Британски учени определиха цената на любовта

Британски учени определиха цената на любовта

Един от най-вечните човешки въпроси е каква е цената на любовта. Британски учени я определиха - поне двама близки приятели, предава в. Guardian.

Изследванията на учените показват, че когато хората започват нова романтична връзка, често губят двама приятели от най-близкото си обкръжение и това ограничава кръга от хора, към които могат да се обърнат по време на емоционална криза.

Предишни проучвания показват, че приятелството може да изчезне, ако не се полагат усилия то да бъде запазено. Психолозите смятат, че именно такива приятелства могат да станат жертва на любовта. Тези изводи са направени след като повече от 100 мъже и жени на възраст между 18 и 60 години са участвали в интернет проучване, отговаряйки на въпроси за романтичните си връзки и приятелствата си. Въпреки, че жените са по-социално активни от мъжете, двата пола губят еднакъв брой приятели, когато намерят нов романтичен партньор.

„Когато не виждате редовно даден човек, емоционалната привързаност към него спада бързо. Предполагам, че когато сме влюбени, фокусираме цялото си внимание върху романтичния ни партньор и не забелязваме другите хора около нас. Така приятелствата започват да се обезценяват”, обяснява проф. Дънбар за Guardian.    

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ