Изписаха едно от най-малките бебета в света

Изписаха едно от най-малките бебета в света

Изписаха едно от най-малките бебета в света

Едно от най-малките оживели бебета в света беше изписано от болницата в Лос Анджелис, САЩ, където прекара пет месеца в инкубатор, предаде „Асошейтед прес”.

Малката Мелинда Стар Гуидо се роди на 30 август и тежеше само 269 грама - по-малко от кутия газирана вода. Тя била толкова мъничка, че се събрала в дланта на лекаря. Смята се, че Мелинда е третото най-малко оцеляло бебе в света и второто в САЩ. Повечето бебета, които са толкова малки, не оживяват дори при най-добри медицински грижи, коментира „Асошейтед прес”.

Сега тя тежи 2,04 кг и диша през кислородна тръбичка като предпазна мярка. Лекарите твърдят, че е отбелязала достатъчно голям напредък, за да се прибере у дома. Мозъчната й картина е нормална и очите й се развиват добре. Тя е издържала също звуков тест.

„Щастлива съм, че тя е добре", каза 22-годишната й майка Хайди Ибара. „Щастлива съм, че най-накрая ще я заведа у дома. Благодарна съм", добави тя пред насъбралата се тълпа пред болницата.

Мелинда е родена с цезарово сечение в 24-та седмица, след като майка й получава високо кръвно налягане по време на бременността - състояние, което може да бъде опасно както за майката, така и за плода.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ