Роман Абрамович дава под наем новата си яхта

Роман Абрамович дава под наем новата си яхта

Нима вече му омръзна? Шест месеца, след като я купи, руският милиардер Роман Абрамович отдаде новата си яхта под наем. Това коментират авторите в сайта на британския вестник „Дейли Мейл“.

Свръхмодерният плавателен съд с два басейна, две площадки за хеликоптер, фитнес зала, фризьорски салон, дансинг и подводница, се отдава под наем за 1,25 млн. паунда на месец. Той ще струва на потенциалните си наематели 175 хил. паунда на ден плюс 400 хил. за гориво.

Преди половин година Абрамович смая света, като закупи яхтата за рекордните 300 млн. паунда. Твърди се, че собственикът на футболния клуб „Челси“ е прекарал само няколко часа на борда на дългата над 162 метра яхта „Еклипс“. Тя върви в комплект с персонал от 70 служители, и 15 двойни луксозни стаи, в които се твърди че има телевизори с 1.82-метров екран. „Извънземният“ плавателен съд разполага и с традиционните и съвсем естесвени за „лодка“ от неговия ранг сауна, парна баня и джакузи.

Луксозната яхта в стил "Джеймс Бонд" има система за отбрана с реактивен снаряд и бронирани прозорци. Освен чрез тези засилени мерки за сигурност в изграждането й, тя гарантира още по-голяма надеждност, защото към нея има и подводница, с която яхтата може да се напусне спешно при нужда.

Помислено дори и за такава подробност като пълна защита от нахални папараци. Плавателният съд разполага с вграден „анти-фотографски щит“, който изстрелва лазерни лъчи от светлина срещу всеки фотографски обектив, който я заснема, и така съсипва снимките.

"Еклипс"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ