Хората, които имат интернет, по-често имат и връзки

Хората, които имат интернет, по-често имат и връзки

Хората, които имат интернет, по-често имат и връзки

Противно на повечето очаквания, американско изследване показва, че хората, които не са толкова често в интернет, срещат по-големи затруднения да намерят партньор.

Изследването е установило, че 82,2% от хората с достъп до интернет у дома имат съпруг или партньор - в сравнение с 62,8% от тези, които нямат връзка с интернет.

Учени от САЩ са провели проучване, което показва, че нарастващата популярност на онлайн запознанствата скоро ще изпревари запознанстата от общи приятели - най-често срещаният начин досега, по който хората срещат потенциалните си половинки.

Майкъл Розенфелд, професор по социология в университета в Станфорд и ръководител на изследването, оспорва, че интернет отклонява хората от създаването на реални взаимоотношения. Той поддържа тезата, че интернет става все по-популярен и при хората на средна възраст, които изпитват затруднения при намирането на партньор.

"Интернет не е просто нов и по-ефективен начин да поддържаме връзка с нашите съществуващи мрежи. По-скоро интернет е нов вид социален посредник, който може да промени вида на партньорствата ни и отношенията, които имаме", изтъква професорът 

Проучването се основава на анкета, проведена сред 4002 възрастни, 3009 от които са обвързани.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ