15 възгледа за живота на Карл Лагерфелд

15 възгледа за живота на Карл Лагерфелд

15 възгледа за живота на Карл Лагерфелд

Един от законодателите в модата Карл Лагерфелд е роден на днешната дата. Ексцентричен, дързък и многопластов – както в талантите си, така и в живота, той не се страхува да отстоява публично гледната си точка и да провокира непрекъснато с новаторски решения. Един от любопитните факти в личната му биография, който днес отново припомнят редица западни медии е неяснотата около годината на раждането му. Според официални източници, включително и кръщелното му свидетелство, публикувано преди време от в. „Билд ам Зонтаг”, Лагерфелд е роден през 1933, което означава, че днес би трябвало да отбелязва 80-годишен юбилей. Той самият обаче упорито твърди, че е роден през 1938 година. Но в крайна сметка обобщава: "Всички знаят, че съм на 100 години... Така че няма значение на колко съм!

Ето и още от неговите публично споделяни откровения:

 "Суета - най-важното нещо в живота."

"Най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да се гмурнеш във въображението си - никога не можеш да се удавиш."

"Престъпление е да кажеш, че ти е скучно, при положение, че времето е толкова ценно и има толкова много неща, които могат да се вършат: да се чете, да се учи, да се наблюдава."

"Харесва ми идеята за дисциплинирана лудост."

"Понякога най-добрите идеи ми хрумват, когато съм във ваната, в леглото или малко преди да се събудя сутрин... като телевизионна антена съм - хващам всичко тогава, когато си поискам."

"С всяка книга, която си купуваш, трябва да купиш и времето да я прочетеш."

"Личността започва там, където свършва сравняването с другите."

"Защо да спра да работя? Ако го направя, ще умра и всичко ще свърши. Имам късмета да работя във възможно най-перфектните условия. Мога да правя каквото поискам във всички сфери. Трябва да съм много глупав, за да спра. Работата е начин да избягаш от скуката."

"Животът не е конкурс за красота. Някои грозни хора са страхотни.”


"Не мога да търпя ниски мъже. Жената може да не бъде висока, но мъжът - никога. Ниският ръст е причина за всички техни комплекси и ненавист към околните."

"Жената е най-перфектната кукла, която някога съм обличал с удоволствие и възхищение."

 "Винаги си лягам безупречно чист. Като бях малък, майка ми ми казваше, че може внезапно да умра през нощта, затова трябва да съм се погрижил да изглеждам на 100%."

„В днешно време не е задължително да имаш много пари, за да си добре облечен.”

"Какво означава днес да си модерен?Отпуснат, спокоен, естествен"

„Няма проблеми - има само решения - добри или лоши.”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ