5 лесни инструкции как да излизаме добре на снимки

5 лесни инструкции как да излизаме добре на снимки

5 лесни инструкции как да излизаме добре на снимки

Обективът, втренчен в нас, действа вцепеняващо. Това е причината да не се харесваме после на снимките. Професионалните фотографи имат няколко малки тайни, с които успяват да раздвижат скования и „сериозен” обект пред тях, така че да извадят най-доброто от него. Ето пет универсални такива инструкции:

 Забравете „зеле-е-е-е”

Знаменитият възглас е провалил не малко кадри. Пробвайте вместо него да произнесете усмихвайки се дума, която завършва на „а” – например „пица”. Така устните не изглеждат неестествено разтеглени, а излъчването на усмивката е по-меко.

 Смейте се

Ако се разсмеете искрено преди фотографирането, то и по време на щракването на кадъра ще се чувствате по-освободени.

Повдигнете вежди

За да изглеждат сериозни на снимката, повечето хора свиват очи и смръщват вежди несъзнателно. Ще изглеждате естествени, ако повдигнете едва- едва вежди.

 Пийнете

Един коктейл е достатъчен да отпусне лицевите мускули и да улесни значително работата на фотографа.

 Тренирайте

Не се стеснявайте да правите гримаси пред огледалото. Търсете и открийте изражението, което ви се струва най-естествено, най-характерно за вас. Тренирайте го, за да можете да го повторите пред човека с камерата.

 Внимавайте за втората брадичка

Тя може да се появи на снимката, дори и реално да я нямате в живота. Хората подсъзнателно се стараят да гледат право в обектива, когато ги снимат и отпускат глава, което образува гънки под брадата. Трябва да направите обратното – изпънете шия и повдигнете брадичката.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ