Продадоха на търг комплект за лов на вампири за близо 17 000 паунда

Продадоха на търг комплект за лов на вампири за близо 17 000 паунда

Продадоха на търг комплект за лов на вампири за близо 17 000 паунда

В Обединеното кралство беше продаден на търг комплект за лов на вампири. Той е бил собственост на член на Камарата на лордовете, живял през XIX век. Това се съобщава на уебсайта на аукционната къща Hansons Auctioneers.

Сандък с две месингови разпятия на капака, който съдържа чифт пистолети, меден съд за барут, колба със светена вода, Библия на готически език, дървен чук, кол, медни свещници, броеница и полицейски документи от поминалия век, първоначално е оценен на сума от две до три хиляди паунда.  По време на търга цената на скочила повече от шест пъти и в резултат на това анонимен купувач от Великобритания е дал 16,9 хиляди паунда за него, като се вземат предвид всички допълнителни плащания.

Първият собственик на артефакта е Уилям Малкълм Хейли, Първи барон Хейли. През годините 1920-1930 той служи като губернатор първо на Пенджаб, а по-късно на Обединените провинции Агра и Оуд в Британска Индия. Неговите инициали са върху вещите. „Независимо дали е суеверен страх или просто хоби, все пак е много интересно да се знае, че този комплект е бил собственост на представител на висшето общество, който е бил в Камарата на лордовете“, казва Чарлз Хансън, собственик на Hansons Auctioneers. Британецът, който пусна комплекта на търг, каза, че го е намерил в Саутуел, Нотингамшир, и е бил впечатлен от историческата стойност на артефакта. „Интересно е, че в Уестминстърското абатство има плоча в чест на лорд Хейли“, обясни той.

Чарлз Хансън каза, че комплектът е предизвикал голям интерес от страна на купувачи от цял ​​свят. Бележки за продажбата на комплекта дори са се появили в австралийската преса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ